Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino

Sugen på en ny inspiration i form av en härlig pastarätt? En krämig och smakrik sås görs på vita bönor, matlagningsvin, grädde och riven pecorino, och äts ihop med pasta och kronärtskockor!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
150 g salladsärtor
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
4 port pasta (gärna linguine)
Sås
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven pecorinoost
salt
peppar
65 g mangold
Gör så här
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3307 KJ / 791 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stDen är alldeles för smaklös!
Karin
Alldeles för flottigt med vispgrädde o ost, hälften så mkt o hälften så fett jade varit nog. Gott annars!
Eva
Oerhört smaklöst, hade inte skadat med lite soltorkad tomat eller liknande för att piffa upp smakerna något. Eller kanske lite svamp för att få in lite umami
Johan