Tuna melt pasta
Här tar vi tuna melt till nästa nivå, vi gör en tuna melt pasta! Tonfisk, riven hårdost och färskost tillsammans med grädde, jalapeño och lök tillagas i ugnen. Koka sedan pastan och rör ner den i den krämiga tonfisksåsen. Enkelt att laga och förvinnande gott att äta.
Ingredienser
4 portioner
2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
2 msk inlagd avrunnen jalapeño
1 rödlök
200 g färskost med vitlök & örter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 - 1 1/2 dl pastavatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3327 KJ / 795 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Kommentarer
La till sojabönor, blev jättebra!
Lella
2024-08-10Otroligt god vardagsmat. Detta kommer bli en återkommande middagsrätt hos oss.
Sofia
2024-07-25Med tanke på mängden kcal/port denna rätt har så är smaken inte värd det. Trist smakprofil, passade inte min familj. Rekommenderas ej
Daniel anders
2024-07-25