Pasta med kronärtsricotta
Av kronärtskocka på burk går det att göra mycket. En krämig kronärtskocksröra med den italienska färskosten ricotta exempelvis. Smaksätt röran med vitlök, citron och parmesan och servera till pasta gjord på kikärter. Veggo, mättande och himla smarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna kikärtspasta, fusilli)
1 burk marinerade kronärtskockor (à 300 g)
250 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finrivet citronskal
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
1 nypa chiliflakes
1 dl grovhackade rostade sötmandlar eller solrosfrön
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 594 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Kommer att göra flera gånger.
Julia
2021-02-25Supersnabbt att tillaga. Fräscht & gott. Tonåringen tyckte det var tjockt & gillar inte ruccola.
Cecilia
2020-08-17