Pasta med kronärtsricotta

19
2
Pasta med kronärtsricotta

Av kronärtskocka på burk går det att göra mycket. En krämig kronärtskocksröra med den italienska färskosten ricotta exempelvis. Smaksätt röran med vitlök, citron och parmesan och servera till pasta gjord på kikärter. Veggo, mättande och himla smarrigt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Pasta med kronärtsricotta

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta (gärna kikärtspasta, fusilli)
1
burk marinerade kronärtskockor (à 300 g)
250 g
ricottaost
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
finrivet citronskal
1 dl
finriven parmesanost
-
salt och svartpeppar
1
nypa chiliflakes
1 dl
grovhackade rostade sötmandlar eller solrosfrön
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta med mjölkproteinfri färskost/tofu. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Julia

2021-02-25

Mycket gott. Kommer att göra flera gånger.

Cecilia

2020-08-17

Supersnabbt att tillaga. Fräscht & gott. Tonåringen tyckte det var tjockt & gillar inte ruccola.

Näringsvärde per portion

Energi 2472 KJ / 594 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept