Pasta med kronärtskocka och citron

En enkel rätt med finess som passar lika bra till vardag som till helgens bjudmiddag! Den krämiga, gräddiga pastan med syrlig kronärtskocka och frisk citron får gärna toppas med mycket parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
6 portioner
400 g pasta
2 vitlöksklyftor
1 förp marinerade kronärtskockor i olja (à ca 300 g)
3 msk olja från kronärtskockorna
1 tsk svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
salt
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1946 KJ / 466 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna har gjort succé hos oss och de vi bjudit denna på! Men då har vi i jättemycket citronsaft för att få hög syra. Samt parmesan i såsen, mycket mer vitlök och en grönsaksbuljongtärning.
Jenny
2025-08-10Det var gott. Gjorde enligt receptet för 8 pers. Vi var 3 pers, normalväxta kvinnor och man. Det var blev lagom, normala portionsstorlekar 😀
Kristian
2025-07-26Färglöst men gott. Jag tog riven parmesan i själva såsen också, och massor av svartpeppar för mer smak. För extra färg testar jag nog att lägga till ärtor eller något annat grönt nästa gång. Väldigt enkelt att laga, vilket är ett stort plus.
Ann-sofie
2025-05-21