Köttfärspaj med smak av chili
Den här pajen har fyllts med en köttfärssås med chilisting. När den står i ugnen blandar du enkelt ihop salladen av tomater och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
50 g smör eller margarin
1/2 dl lätt crème fraiche
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
1 rödlök
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk salt
Till servering
1 dl strimlade soltorkad tomat
65 g rucola
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3077 KJ / 737 kCal
Fett34.4 g
Kolhydrater66.5 g
Protein35.5 g
Kommentarer
Har gjort den några gånger nu. Brukar vara uppskattad av familjen. Brukar addera en buljongtärning och göra 1,5 pajdeg. Blir lite tunnt pajskal annars enligt mig. Nästa gång skall jag testa med lite riven ost också. Läst flera andra som gjort det.
Glenn
2024-11-27En buljongtärning, lite oregano och timjan i köttfärsen. 👌🏻
Emelie
2021-02-11Jättegod och enkel paj! Snabb att göra och perfekt till matlåda om det blir något över. Jag använder blandfärs och har riven ost innan jag sätter in den i ugnen. Serverar med creme fraiche och en grönsallad.
Anna-lena
2019-05-01