Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde, körsbärstomater och rosmarin. Toppa pastan med rostade pinjenötter och servera allt på djupa tallrikar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna i torr panna tills de får en gyllenebrun färg. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Stek den i smöret i en stekpanna på medelvärme tills löken blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och stek ytterligare några minuter.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  5. Häll i grädde, vatten, smulad buljongtärning och bönor och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Repa av och finhacka rosmarinen. Vänd ner i såsen.
  7. Dela tomaterna och vänd ner dem i såsen eller servera vid sidan av.
  8. Servera nykokt pasta med spenatsås och toppa med pinjenötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fusilioni)
  • 70 g pinjenötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 400 g fryst bladspenat
  • 380 g bönor (gärna canellinibönor)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3178 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept