Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter
Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde, körsbärstomater och rosmarin. Toppa pastan med rostade pinjenötter och servera allt på djupa tallrikar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
70 g pinjenötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
400 g fryst bladspenat
380 g bönor (gärna canellinibönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3178 KJ / 760 kCal
Fett42 g
Salt2.79 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oerhört gott! Lätt att laga och blir inte onödigt mycket att städa, bra om man ska förbereda inför veckan.
Kira
2024-08-18Jättegott men nästa gång tar jag färsk spenat som inte blir så slemmig.
Cecilia
2020-04-26Supergott och lätt att laga! Funkar bra för matlåda.
Stanislav
2016-12-06