Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

10
2 Klimatsmart
Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde, körsbärstomater och rosmarin. Toppa pastan med rostade pinjenötter och servera allt på djupa tallrikar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fusilioni)
70 g
pinjenötter
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
smör
400 g
fryst bladspenat
380 g
bönor (gärna canellinibönor)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
-
salt och peppar
1/2
kruka rosmarin
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Cecilia

2020-04-26

Jättegott men nästa gång tar jag färsk spenat som inte blir så slemmig.

Stanislav

2016-12-06

Supergott och lätt att laga! Funkar bra för matlåda.

Näringsvärde per portion

Energi 3178 KJ / 760 kCal
Fett 42 g
Salt 2.79 g
Kolhydrater 68 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept