Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
3Klimatsmart
Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde, körsbärstomater och rosmarin. Toppa pastan med rostade pinjenötter och servera allt på djupa tallrikar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
70 g pinjenötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
400 g fryst bladspenat
380 g bönor (gärna canellinibönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Oerhört gott! Lätt att laga och blir inte onödigt mycket att städa, bra om man ska förbereda inför veckan.

Kira

2024-08-18

Jättegott men nästa gång tar jag färsk spenat som inte blir så slemmig.

Cecilia

2020-04-26

Supergott och lätt att laga! Funkar bra för matlåda.

Stanislav

2016-12-06

Näringsvärde per portion

Energi3178 KJ / 760 kCal
Fett42 g
Salt2.79 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenatpasta med vita bönor och pesto
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssallad med russin & bladspenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga