Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde, körsbärstomater och rosmarin. Toppa pastan med rostade pinjenötter och servera allt på djupa tallrikar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
70 g pinjenötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
400 g fryst bladspenat
380 g bönor (gärna canellinibönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
250 g körsbärstomater

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Oerhört gott! Lätt att laga och blir inte onödigt mycket att städa, bra om man ska förbereda inför veckan.

    Kira

  • Jättegott men nästa gång tar jag färsk spenat som inte blir så slemmig.

    Cecilia

  • Supergott och lätt att laga! Funkar bra för matlåda.

    Stanislav

Näringsvärde per portion

Energi3178 KJ / 760 kCal
Fett42 g
Salt2.79 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spenatpasta med vita bönor och pesto
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter
    Betyg 4.3 av 5.169 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad