Pasta med krämig mussel- och squashröra

6
5
Pasta med krämig mussel- och squashröra

Pasta med krämig mussel- och squashröra är en underbart enkel pastarätt med smak av havet. Squashen och musslorna smaksätter du med en sås på crème fraiche, spad av musslor och curry innan pastan vänds ner i pannan. Smaka av med bladpersilja.

Pasta med krämig mussel- och squashröra

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
2 squash (à ca 250 g)
1 msk olja
2 burkar musslor i vatten (à 250 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk curry
1 knippa bladpersilja (eller kruspersilja)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Koka upp pastavattnet i en vattenkokare så går receptet extra snabbt att laga till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Vanja

2022-09-30

Gott

Karin

2022-09-10

Gjorde rätten idag och blev lite överraskad att den var så god. Smakerna, musslor och squash, passade fint ihop, jag tog ganska sparsamt med curry och vanlig creme fraiche.

Harriet

2005-09-15

Mild ren smak, för tankarna till havet kombineras gärna med en lite kraftigare efterätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2179 KJ / 522 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden