Pasta med krämig mussel- och squashröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med krämig mussel- och squashröra

Pasta med krämig mussel- och squashröra är en underbart enkel pastarätt med smak av havet. Squashen och musslorna smaksätter du med en sås på crème fraiche, spad av musslor och curry innan pastan vänds ner i pannan. Smaka av med bladpersilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj och skiva squashen. Fräs squashen i olja.
  2. Låt musslorna rinna av men spara spadet. Blanda musselspadet med lätt crème fraichen, salt, peppar och gärna curry. Häll bladningen i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.
  3. Strimla eller hacka persiljan. Vänd ner musslor och persilja i pannan och låt alltsammans bli varmt. Låt pastan rinna av. Servera pastan med mussel- och squashröran, tomatklyftor och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Koka upp pastavattnet i en vattenkokare så går receptet extra snabbt att laga till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 burkar musslor i vatten (à 250 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk curry
  • 1 knippa bladpersilja (eller kruspersilja)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2179 kJ / 522 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden