Pasta med krämig mussel- och squashröra
Pasta med krämig mussel- och squashröra är en underbart enkel pastarätt med smak av havet. Squashen och musslorna smaksätter du med en sås på crème fraiche, spad av musslor och curry innan pastan vänds ner i pannan. Smaka av med bladpersilja.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
2 squash (à ca 250 g)
1 msk olja
2 burkar musslor i vatten (à 250 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk curry
1 knippa bladpersilja (eller kruspersilja)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Koka upp pastavattnet i en vattenkokare så går receptet extra snabbt att laga till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2179 KJ / 522 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Gott
Vanja
2022-09-30Gjorde rätten idag och blev lite överraskad att den var så god. Smakerna, musslor och squash, passade fint ihop, jag tog ganska sparsamt med curry och vanlig creme fraiche.
Karin
2022-09-10Mild ren smak, för tankarna till havet kombineras gärna med en lite kraftigare efterätt.
Harriet
2005-09-15