Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikafärssås med penne

En fantastiskt krämig och god version av vardagsfavoriten pasta med köttfärssås. Här används nötfärs och röd paprika som förgyller rätten med sin söta smak. En skvätt vispgrädde rundar av smakerna och gör såsen extra mustig. Njut med penne och rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i hälften av oljan i en kastrull. Smula ner buljongtärningen, häll i vattnet och grädden. Låt det koka sakta ca 10 minuter.
  3. Stek under tiden färsen i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Mixa såsen slät med stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka såsen i kastrullen. Koka upp den igen och tillsätt färsen. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera såsen med pasta och rucola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Smaksätt gärna såsen med pressad vitlök och lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port pasta penne rigate
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2843 kJ / 679 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB