Paprikafärssås med penne

17
3
Paprikafärssås med penne

En fantastiskt krämig och god version av vardagsfavoriten pasta med köttfärssås. Här används nötfärs och röd paprika som förgyller rätten med sin söta smak. En skvätt vispgrädde rundar av smakerna och gör såsen extra mustig. Njut med penne och rucola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Paprikafärssås med penne

Ingredienser

4 portioner
1
röd paprika
1
gul lök
1 msk
olja
1/2
kycklingbuljongtärning
1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
vispgrädde
ca 500 g
nötfärs
2 krm
salt
1 krm
peppar
4
port pasta penne rigate
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med pressad vitlök och lite cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Helen

2020-04-26

Barnens absoluta favorit!! Lite krångligt men väl värt det.

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Helen! Roligt att det blev en favorit. Hälsningar Ulrika

Bodil

2017-05-01

Gott och enkelt.

Malin

2016-08-23

För omständigt för att vara en vardags mat. Inte så populär hos barnen heller

Näringsvärde per portion

Energi 2843 KJ / 679 kCal
Fett 42 g
Salt 3.64 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept