Pasta med krämig jordärtskocka och portabello
En krämig pasta gjord på färsk pappardelle och jordärtskocka, lök, grädde, portabello och salladslök smaksatt med vitlök, tryffel och persilja. Det är inte helt omöjligt att detta blir din personliga favorit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g jordärtskocka
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk crème av svamp med tryffel
salt
peppar
200 g portabellosvamp
1/2 förp salladslök (à 125 g)
20 g persilja
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g färsk pasta
150 g vaxbönor
65 g finbladig grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / 548 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag gjorde grönkålschips av grönkålen vilket adderade lite krisp till rätten.
Julia
2024-11-17Utan tvekan den godaste pastarätten under de två år jag hade vegetarisk kasse. Så goda smaker!
Alexandra
2023-09-13Jättegott, men jag rekommenderar att lägga till lite dijonsenap i såsen. Tyckte den saknade något och dijon blev pricken över i:et. Tog 1,5 teskedar, och då menar jag inte måttet utan en sådan liten sked du kan ha i kaffe eller tekoppen.
Carl
2021-10-06