Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

11
3
Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

En krämig pasta gjord på färsk pappardelle och jordärtskocka, lök, grädde, portabello och salladslök smaksatt med vitlök, tryffel och persilja. Det är inte helt omöjligt att detta blir din personliga favorit.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
300 g jordärtskocka
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk crème av svamp med tryffel
salt
peppar
200 g portabellosvamp
1/2 förp salladslök (à 125 g)
20 g persilja
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
150 g vaxbönor
65 g finbladig grönkål

För alla

Kontrollera noga innehållet i svampkrämen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Carl

2021-10-06

Jättegott, men jag rekommenderar att lägga till lite dijonsenap i såsen. Tyckte den saknade något och dijon blev pricken över i:et. Tog 1,5 teskedar, och då menar jag inte måttet utan en sådan liten sked du kan ha i kaffe eller tekoppen.

Sara

2021-09-28

Jättegott!

Sanne

2021-09-26

Det här var så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2293 KJ / 548 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden