Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

1
0
Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

En krämig pasta gjord på färsk pappardelle och jordärtskocka, lök, grädde, portabello och salladslök smaksatt med vitlök, tryffel och persilja. Det är inte helt omöjligt att detta blir din personliga favorit.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
300 g
jordärtskocka
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
2 msk
crème av svamp med tryffel
-
salt
-
peppar
200 g
portabellosvamp
1/2
förp salladslök (à 125 g)
20 g
persilja
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
500 g
färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
150 g
vaxbönor
65 g
finbladig grönkål

För alla

Kontrollera noga innehållet i svampkrämen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2293 KJ / 548 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept