En briljant kombination av pasta, kräftor och saffran. Cayennepeppar och saffran sauteras i en het panna där crème fraiche och mjölk adderas för att få till det krämiga. Vänd ned kräftor och sojabönor och låt detta bli varmt. Blanda med nykokt pasta och avnjut med en härlig grönsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Veronica! Vad kul att rätten blev uppskattad av både dig och barnen! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-02Jag och mina två 15-åriga grabbar åt detta idag, alla tyckte att det var jättegott och det räckte dessutom till två matlådor :)
Veronica
2015-09-29