Pasta med kräftor och saffran
En briljant kombination av pasta, kräftor och saffran. Cayennepeppar och saffran sauteras i en het panna där crème fraiche och mjölk adderas för att få till det krämiga. Vänd ned kräftor och sojabönor och låt detta bli varmt. Blanda med nykokt pasta och avnjut med en härlig grönsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
Ingredienser
4 portioner
Kräftpasta
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
250 g frysta sojabönor
salt
peppar
Sallad
65 g mangold
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 609 kCal
Fett30 g
Salt0.84 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Veronica! Vad kul att rätten blev uppskattad av både dig och barnen! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-02Jag och mina två 15-åriga grabbar åt detta idag, alla tyckte att det var jättegott och det räckte dessutom till två matlådor :)
Veronica
2015-09-29