Pasta med kräftor och saffran

52
2 Klimatsmart
Pasta med kräftor och saffran

En briljant kombination av pasta, kräftor och saffran. Cayennepeppar och saffran sauteras i en het panna där crème fraiche och mjölk adderas för att få till det krämiga. Vänd ned kräftor och sojabönor och låt detta bli varmt. Blanda med nykokt pasta och avnjut med en härlig grönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015

Pasta med kräftor och saffran

Ingredienser

4 portioner

Kräftpasta

4
port pasta (gärna fusilli bucati)
2
förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 g
saffran
1 krm
cayennepeppar
1 msk
olja
2 dl
crème fraiche
1 dl
mjölk
250 g
frysta sojabönor
-
salt och peppar

Sallad

65 g
mangold
1 tsk
rödvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Redaktionen

2015-10-02

Hej Veronica! Vad kul att rätten blev uppskattad av både dig och barnen! Hälsningar, Veronica

Veronica

2015-09-29

Jag och mina två 15-åriga grabbar åt detta idag, alla tyckte att det var jättegott och det räckte dessutom till två matlådor :)

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 609 kCal
Fett 30 g
Salt 0.84 g
Kolhydrater 57 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden