Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransdoftande kräftpasta

En snabblagad och underbart saffransdoftande pastarätt där kräftorna kommer väl till tals. De fräscha körsbärstomaterna, de härligt gröna sockerärtorna och salladslöken passar väl ihop med kräftorna och tagliatellen. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Låt kräftorna rinna av.
  3. Ansa och skiva salladslöken. Fräs den i oljan i en kastrull, tillsätt saffran och tomater. Låt koka några minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med sockerärtorna.
  5. Vänd ner kräftorna i såsen och låt dem bli varma.
  6. Servera pastan med sockerärtor och kräftsås.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Rör gärna ner 1 dl lätt crème fraiche paprika & chili i såsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp kräftstjärtar (à 340 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 tsk olja
  • 1/2 g saffran
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 250 g färsk tagliatelle
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2606 kJ / 623 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept