Saffransdoftande kräftpasta
En snabblagad och underbart saffransdoftande pastarätt där kräftorna kommer väl till tals. De fräscha körsbärstomaterna, de härligt gröna sockerärtorna och salladslöken passar väl ihop med kräftorna och tagliatellen. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017
Ingredienser
2 portioner
1 förp kräftstjärtar (à 340 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 tsk olja
1/2 g saffran
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
250 g färsk tagliatelle
150 g sockerärtor
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Rör gärna ner 1 dl lätt crème fraiche paprika & chili i såsen (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2606 KJ / 623 kCal
Fett6 g
Salt2.96 g
Kolhydrater99 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ok rätt. Borde bytt ut kräftorna mot vitlök- och chilifrästa (jätte)räkor. Varma kräftstjärtar är aldrig någon hit... Följde tipset att röra i creme fraîche, blev mycket bättre.
Sara
2017-12-12