Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kräftpasta med sparris

En ljuvligt god pastarätt som i det här receptet serveras med kräftor och sparris. Pastan blandas ihop med krämig sås gjord på lök och crème fraiche med en hint av pepparrot och citron. Salta kräftstjärtar och hackad persilja vänds ner i såsen innan den serveras med nykokt pasta och sparris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och låt den koka med de sista 3 minuterna.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs mjuk i oljan i en kastrull. Häll i crème fraichen och låt bli varmt.
  3. Hacka persiljan och låt kräftorna rinna av.
  4. Vänd ner kräftorna och persiljan i såsen. Värm försiktigt utan att koka.
  5. Servera såsen och pastan med mangolden.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna gemelli)
  • 250 g grön sparris
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2940 kJ / 706 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept