Kräftpasta med sparris
En ljuvligt god pastarätt som i det här receptet serveras med kräftor och sparris. Pastan blandas ihop med krämig sås gjord på lök och crème fraiche med en hint av pepparrot och citron. Salta kräftstjärtar och hackad persilja vänds ner i såsen innan den serveras med nykokt pasta och sparris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna gemelli)
250 g grön sparris
1 rödlök
1 tsk olja
2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
360 g kräftstjärtar i lake
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2940 KJ / 706 kCal
Fett34 g
Salt0.9 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Då vi äter laktosfritt så tar vi vanlig crème fraîche, men jag tycker denna rätten är så himla god! 🥰 kryddar med salt och peppar utöver persiljan och vi tycker det otroligt gott! Andra kanske hade tyckt att det var smaklöst, men vi gillar det. 😁
Annie
2022-06-08