Saffransgryta med torsk och kräftor
En gryta med underbara smaker från havet. Smaksatt med saffran som ger en härlig färg, timjan, cayennepeppar och en gnutta kärlek. Vitvinsvinäger och tomat ger fiskgrytan det lilla extra. Dillröra och hemmagjorda krutonger blir ljuvligt till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
Saffransgryta
375 g torsk
900 g potatis
1 gul lök
1 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
4 skivor vitt formbröd
2 msk olivolja
salt
peppar
150 g sockerärtor
250 g körsbärstomater
360 g kräftstjärtar i lake
Dillsmetana
20 g dill
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 706 kCal
Fett34 g
Kolhydrater61.8 g
Protein33 g
Kommentar
God men något omständig
Jennie
2014-01-15