Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransgryta med torsk och kräftor

En gryta med underbara smaker från havet. Smaksatt med saffran som ger en härlig färg, timjan, cayennepeppar och en gnutta kärlek. Vitvinsvinäger och tomat ger fiskgrytan det lilla extra. Dillröra och hemmagjorda krutonger blir ljuvligt till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Saffransgryta: Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stor gryta. Strö på saffranet och rör ner tomatpurén, fräs ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljong, vinäger, timjan och cayennepeppar. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olivoljan tills de får fin färg. Salta och peppra.
  5. Strimla sockerärterna och dela tomaterna i halvor. Låt kräftorna rinna av. Skär torsken i bitar.
  6. Smaka av grytan med salt. Tillsätt fisk, sockerärter och tomater i grytan och låt stå på svag värme ca 5 minuter.
  7. Dillsmetana: Hacka dillen. Rör ihop smetana, dill och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner kräftorna i grytan. Servera direkt med dillsmetana, potatis och krutonger.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Saffransgryta
  • 375 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • 360 g kräftstjärtar i lake
Dillsmetana
  • 20 g dill
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 706 kCal