Saffransgryta med torsk och kräftor

17
1
Saffransgryta med torsk och kräftor

En gryta med underbara smaker från havet. Smaksatt med saffran som ger en härlig färg, timjan, cayennepeppar och en gnutta kärlek. Vitvinsvinäger och tomat ger fiskgrytan det lilla extra. Dillröra och hemmagjorda krutonger blir ljuvligt till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Saffransgryta med torsk och kräftor

Ingredienser

4 portioner

Saffransgryta

375 g torsk
900 g potatis
1 gul lök
1 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
4 skivor vitt formbröd
2 msk olivolja
salt och peppar
150 g sockerärtor
250 g körsbärstomater
360 g kräftstjärtar i lake

Dillsmetana

20 g dill
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Jennie

2014-01-15

God men något omständig

Näringsvärde per portion

Energi 2964 KJ / 706 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 61.8 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden