Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskkarré med ingefärssås

Ett festligt recept på fläskkarré med delikat ingefärssås! Köttet får lite yta i stekpannan innan det får sjuda tillsammans med en härlig blandning av soja, vinäger, honung och vatten. Servera den smaskiga fläskkarrén med nykokt ris och romansallad med rädisor och gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sallad: Skär salladen i bitar och rädisorna i fjärdedelar. Hacka gräslöken. Lägg allt i en bunke. Blanda salladen med vinäger och krydda med salt och peppar.
  3. Fläskkarré: Blanda riven ingefära med soja, vinäger, honung och vatten.
  4. Stek karrén i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över sojablandningen och låt sjuda tills karrén är klar, ca 5 minuter.
  5. Servera karrén med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Sallad
  • 1 romansallad
  • 1/2 knippe rädisor
  • 20 g gräslök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Fläskkarré
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl vatten
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 635 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer