Fläskkarré BBQ med avokado- och potatissallad samt citronyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré BBQ med avokado- och potatissallad samt citronyoghurt

En saftig och god kötträtt. Pensla fläskkarré med en mustig barbequesås och tillaga inne i ugnen. Servera sedan fläskkarrén tillsammans med en frisk sallad av avokado och potatis och en syrlig citronyoghurt till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Pensla de tunna skivorna med barbecuesås och lägg på ett fat.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Klyfta bakpotatisen, ställ på en oljad plåt, kör in i ugnen ca 15 minuter.
  5. Klyfta tomater, skala och klyfta avokado och lägg på ett fat.
  6. Citronyoghurt: Riv skalet av citronen, pressa ur saften och blanda med olivolja och yoghurt.
  7. 5 minuter innan potatisen är färdig så grillar du köttet ca 2 minuter på varje sida.
  8. När potatisen är klar, blanda den med tomat, avokado och arrangera vackert på ett fat med några droppar olivolja, salt, peppar och romansallad.
  9. Servera det grillade köttet med avokado- och potatissallad och citronyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskkarré i tunna skivor
  • 1 dl barbequesås
  • 3 bakpotatisar
  • 2 plommontomater
  • 3 mogna avokado
  • några droppar olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka romansallad
Citronyoghurt
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan