Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gryta med kalkonbacon och champinjoner

Välkomna hösten med en värmade gryta med kalkonbacon, perfekt för både stora och små. Kalkonbacon försteks tillsammans med lök och champinjoner, tillsätt grädden och magi skapas. Servera tillsammans med nykokt ris och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan eller riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela champinjonerna i halvor. Skala och skiva löken. Skär baconet i breda strimlor.
  3. Stek champinjoner och lök i hälften av oljan och lägg upp på en tallrik. Stek baconet i restena av oljan.
  4. Blanda grädden med majsstärkelsen. Rör ner grädden och buljongen i stekpannan. Låt koka några minuter och smaka av med peppar.
  5. Till servering: Skala och skiva morötterna.
  6. Servera grytan med pasta eller ris och morötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller servera med ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller pasta
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 3 förp kalkonbacon (à 100 g)
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • salt och peppar
Till servering
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2781 kJ / 665 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept