Gryta med kalkonbacon och champinjoner
Välkomna hösten med en värmade gryta med kalkonbacon, perfekt för både stora och små. Kalkonbacon försteks tillsammans med lök och champinjoner, tillsätt grädden och magi skapas. Servera tillsammans med nykokt ris och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
250 g champinjoner
1 rödlök
3 förp kalkonbacon (à 100 g)
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
salt
peppar
Till servering
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Gick hem hos 2- och 3-åringen också.
Maria
2021-08-10de ser bra ut
Lars
2017-10-24