Gryta med kalkonbacon och champinjoner

17
1
Gryta med kalkonbacon och champinjoner

Välkomna hösten med en värmade gryta med kalkonbacon, perfekt för både stora och små. Kalkonbacon försteks tillsammans med lök och champinjoner, tillsätt grädden och magi skapas. Servera tillsammans med nykokt ris och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Gryta med kalkonbacon och champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller pasta
250 g
champinjoner
1
rödlök
3
förp kalkonbacon (à 100 g)
1 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
-
salt och peppar

Till servering

3
morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller servera med ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller servera med ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Lars

2017-10-24

de ser bra ut

Näringsvärde per portion

Energi 2781 KJ / 665 kCal
Fett 31 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept