Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt (à 10 %)
salt
peppar
240 g rökt kalkon i skivor
125 g mozzarella
100 g hel, skalad mandel
4 port färsk pasta (taglioni)

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakar bara tomat & pasta

    Paulina

Näringsvärde per portion

Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater70.6 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

  • Tomatpasta med kalkon och mozzarella
    Betyg 3.3 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta med kalkon och mozzarella
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad