Krämig svamppasta med kronärtskockssallad
Krämig svamppasta av portabellosvamp och triangoli som serveras med en utsökt sallad på marinerad kronärtskocka, rödlök och mangoldskott. Den mjuka konsistensen fås efter att svamp och zucchini stekts och grädde tillsatts mot slutet. Timjan ger en förträfflig smak ihop med svampen. Varsågod och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
2 portioner
Svamppasta
250 g färsk fylld pasta (gärna Triangoli)
1/2 zucchini
2 portabellosvampar
2 tsk olivolja
salt och peppar
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 tsk timjan
Sallad
1/2 rödlök
100 g marinerade kronärtskockor
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Att man tar bort skivorna under hatten på svampen beror på att de annars sprider ut sig som ”sotflagor” i rätten och gör att den ser oaptitlig ut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 582 kCal
Fett37 g
Salt3.59 g
Kolhydrater43 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow, det låter verkligen gott och ändå väldigt enkelt!! 👍🏽
Pierre
2023-02-13Jättegod, alla middagsgäster nöjda.
Ingela
2021-09-04Toppen... men som gammal Italienare jag har stor variation när det gäller pasta.......TACK TACK
Antonio
2016-04-18