Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

13
1 Klimatsmart
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Pestopasta kan serveras till både vardag och fest. Det är snabbt, enkelt och ändå så otroligt gott. Vi har valt att tillsätta lite ruccola i vår pesto för att få en pepprigare smak som passar finfint ihop med den krämiga getosten och de smakrika tomaterna.

Skriv ut
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta
1
kruka basilika
65 g
rucola
1/2 dl
pinjenötter
1 dl
riven parmesanost
2
vitlöksklyftor
1 dl
olivolja
1/2 dl
rapsolja
-
salt och peppar
8
soltorkade tomater
50 g
getost
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Toppa gärna rätten med lite extra parmesanost och nymalen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Inger

5/29/2020

Så mycket godare med egengjord pesto! Hade ingen parmesanost hemma så jag tog Västerbottensost och det funkade jättebra! Älskar kombon getost/soltorkade tomater/basilika som passade bra ihop med peston! Stekte upp lite chilikorv och serverade till pastan. En lättlagad och god maträtt!

Näringsvärde per portion

Energi 2839 KJ / 679 kCal
Fett 44 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 52 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept