Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola
Pestopasta kan serveras till både vardag och fest. Det är snabbt, enkelt och ändå så otroligt gott. Vi har valt att tillsätta lite ruccola i vår pesto för att få en pepprigare smak som passar finfint ihop med den krämiga getosten och de smakrika tomaterna.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
1 kruka basilika
65 g rucola
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
salt
peppar
8 soltorkade tomater
50 g getost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2839 KJ / 679 kCal
Fett44 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så mycket godare med egengjord pesto! Hade ingen parmesanost hemma så jag tog Västerbottensost och det funkade jättebra! Älskar kombon getost/soltorkade tomater/basilika som passade bra ihop med peston! Stekte upp lite chilikorv och serverade till pastan. En lättlagad och god maträtt!
Inger
2020-05-29