Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Pestopasta kan serveras till både vardag och fest. Det är snabbt, enkelt och ändå så otroligt gott. Vi har valt att tillsätta lite ruccola i vår pesto för att få en pepprigare smak som passar finfint ihop med den krämiga getosten och de smakrika tomaterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Lägg basilika, ruccola, pinjenötter, parmesanost, skalade vitlöksklyftor och oliv- och rapsolja i en mixer och mixa slät. Smaka av med salt och peppar. Försök urskilja smaken av varje ingrediens för sig. Om du kan identifiera alla smaker är balansen bra, lägg till mer av de ingredienser som döljs. Konsistensen är rätt om peston är lös men binder all olja.
  3. Koka pasta till al dente. Strimla under tiden tomaterna. Skär bort kanterna på getosten och bryt den i små bitar.
  4. Häll av pastan och slunga den med peston och garnera med getost och tomater.

Tips

Toppa gärna rätten med lite extra parmesanost och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 1 kruka basilika
  • 65 g ruccola
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 8 soltorkade tomater
  • 50 g getost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2839 kJ / 679 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept