Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

17
1
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Pestopasta kan serveras till både vardag och fest. Det är snabbt, enkelt och ändå så otroligt gott. Vi har valt att tillsätta lite ruccola i vår pesto för att få en pepprigare smak som passar finfint ihop med den krämiga getosten och de smakrika tomaterna.

Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta
1 kruka basilika
65 g rucola
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
salt och peppar
8 soltorkade tomater
50 g getost

Gör så här

Tips

Toppa gärna rätten med lite extra parmesanost och nymalen svartpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Inger

2020-05-29

Så mycket godare med egengjord pesto! Hade ingen parmesanost hemma så jag tog Västerbottensost och det funkade jättebra! Älskar kombon getost/soltorkade tomater/basilika som passade bra ihop med peston! Stekte upp lite chilikorv och serverade till pastan. En lättlagad och god maträtt!

Näringsvärde per portion

Energi 2839 KJ / 679 kCal
Fett 44 g
Salt 36 g
Kolhydrater 52 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden