Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing

Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing är en smakrik och fascinerande rätt perfekt som lunch eller middag. Smaken av rödbetorna tillsammans med spenat, fläsk, ägg, getost och pinjenötter skapar en hissnande smakupplevelse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  3. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form och ringla över oljan. Rosta dem mjuka i ugnen.
  4. Koka upp vatten med ättiksspriten.
  5. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
  6. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr het stekpanna.
  7. Skär fläsket i bitar och stek det knaprigt i en stekpanna och låt fettet rinna av.
  8. Koka upp mjölken och smula ned osten i den. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Lägg spenaten på ett fat, strö över betorna och fläsket. Lägg försiktigt på äggen, ringla över getostdressingen och strö över nötterna.

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk. Lite getost kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • 4 ägg
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 140 g rimmat fläsk
  • 1 dl mjölk
  • 100 g getost
  • salt och svartpeppar
  • 65 g färsk bladspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2040 kJ / 488 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer