Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing

3
1
Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing

Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing är en smakrik och fascinerande rätt perfekt som lunch eller middag. Smaken av rödbetorna tillsammans med spenat, fläsk, ägg, getost och pinjenötter skapar en hissnande smakupplevelse!

Rostade rödbetor med pocherat ägg, fläsk och getostdressing

Ingredienser

4 portioner
500 g rödbetor
2 msk rapsolja
1 l vatten
3 msk ättiksprit
4 ägg
1/2 dl pinjenötter
140 g rimmat fläsk
1 dl mjölk
100 g getost
salt och svartpeppar
65 g färsk bladspenat

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk. Lite getost kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Eva

2020-10-28

Klart det är gott med dessa ingredienser. Nästa gång smular jag getosten över de varma rödbetorna. Mjölksåsen sänkte rätten

Näringsvärde per portion

Energi 2040 KJ / 488 kCal
Fett 40 g
Kolhydrater 14.3 g
Protein 18.9 g
Läs mer om näringsvärden