Majs med soltorkad tomat och parmesan

4
0
Majs med soltorkad tomat och parmesan

Oavsett om du utgår från färsk majs, majs på burk eller förkokta majskolvar är det läckert värre att servera den gula sötsaken med parmesan, majonnäs, citron och kräm på soltorkade tomater. Den här majsen är suverän till grillat, ribs, kyckling – ja, allt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majs med soltorkad tomat och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4
majskolvar
1 dl
finriven parmesanost + extra att strö över vid servering
4 msk
majonnäs
4 msk
crème av soltorkad tomat (eller 8 mixade soltorkade tomater)
1/2 msk
finrivet citronskal
1 krm
svartpeppar
-
hackade örter att strö över, t ex körvel, gräslök eller basilika

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller välj crème fraiche. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1375 KJ / 329 kCal
Fett 19 g
Salt 1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept