UNDER 30 MIN | Enkel

Majs med soltorkad tomat och parmesan

Oavsett om du utgår från färsk majs, majs på burk eller förkokta majskolvar är det läckert värre att servera den gula sötsaken med parmesan, majonnäs, citron och kräm på soltorkade tomater. Den här majsen är suverän till grillat, ribs, kyckling – ja, allt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka majskolvarna "al dente" eller grilla dem.
  2. Blanda parmesan, majonnäs, soltorkad tomat, citronskal och peppar. 
  3. Klicka parmesanmajonnäsen på majskolvarna.
  4. Strö över hackade örter och gärna lite extra riven parmesan.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller välj crème fraiche. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 majskolvar
  • 1 dl finriven parmesanost + extra att strö över vid servering
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème av soltorkad tomat (eller 8 mixade soltorkade tomater)
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 krm svartpeppar
  • hackade örter att strö över, t ex körvel, gräslök eller basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 1375 kJ / 329 kCal