Majs med soltorkad tomat och parmesan
Oavsett om du utgår från färsk majs, majs på burk eller förkokta majskolvar är det läckert värre att servera den gula sötsaken med parmesan, majonnäs, citron och kräm på soltorkade tomater. Den här majsen är suverän till grillat, ribs, kyckling – ja, allt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 majskolvar
1 dl finriven parmesan + extra att strö över vid servering eller annan lagrad hårdost
4 msk majonnäs
4 msk crème av soltorkad tomat (eller 8 mixade soltorkade tomater)
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
hackade örter att strö över, t ex körvel, gräslök eller basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1375 KJ / 329 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g
Kommentarer