Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella

10
2
Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella

Pasta är den bästa vardagsmaten! Här ett enkelt pastarecept där kokt pasta serveras med rostad blomkål och morot, smakrika pistagenötter, krämig mozzarella och citron. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

1/2
blomkål (à ca 500 g)
3
morötter (à ca 100 g)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
torkad timjan
2 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar
300 g
pasta
2
mozzarellaostar (à 125 g)
1 dl
pistagenötter
2 tsk
finrivet citronskal

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Hannah

2021-08-17

Det ugnsrostade var jättegott, men pastan kändes malplacerad. Skulle varit gott med någon sås till.

Johan

2021-02-17

Lite torrt kanske.

Näringsvärde per portion

Energi 2477 KJ / 592 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 67 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept