Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella
Pasta är den bästa vardagsmaten! Här ett enkelt pastarecept där kokt pasta serveras med rostad blomkål och morot, smakrika pistagenötter, krämig mozzarella och citron. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
1/2 blomkål (à ca 500 g)
3 morötter (à ca 100 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk torkad timjan
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
300 g pasta
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl pistagenötter
2 tsk finrivet citronskal
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 592 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater67 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det ugnsrostade var jättegott, men pastan kändes malplacerad. Skulle varit gott med någon sås till.
Hannah
2021-08-17Lite torrt kanske.
Johan
2021-02-17