UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella

Pasta är den bästa vardagsmaten! Här ett enkelt pastarecept där kokt pasta serveras med rostad blomkål och morot, smakrika pistagenötter, krämig mozzarella och citron. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Rostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter och använd även blasten om den ser fin ut. Skär morötterna i smala skivor.
  3. Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna klyftor och hacka vitlöken. Lägg blomkål, morötter, lök och vitlök på en plåt och blanda med olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 25 minuter tills grönsakerna fått fin färg men gärna har lite tuggmotstånd kvar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ihop den nykokta pastan med grönsakerna. Toppa med mozzarella, pistage och citronskal.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade grönsaker
  • 1/2 blomkål (à ca 500 g)
  • 3 morötter (à ca 100 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 300 g pasta
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 tsk finrivet citronskal

Näringsvärde
Per portion

Energi 2477 kJ / 592 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept