Grillad blomkål med kapris och körvel
Den här grillade salladen är ett bevis på att blomkålsblasten är minst lika mycket värd som blomkålens ”blommor”. En sallad som passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött och fågel. Kapris, citron, körvel, persilja, chiliflakes och dijonsenap sätter fin smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Kapris- och körveldressing
2 msk kapris
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 krm chiliflakes
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad körvel
1/2 dl olja
1 krm salt
1 krm peppar
Blomkål
1 liten blomkål (à ca 400 g)
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
körvel till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera med aioli gjord på äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer