Grillad blomkål med kapris och körvel

0
0
Grillad blomkål med kapris och körvel

Den här grillade salladen är ett bevis på att blomkålsblasten är minst lika mycket värd som blomkålens ”blommor”. En sallad som passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött och fågel. Kapris, citron, körvel, persilja, chiliflakes och dijonsenap sätter fin smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Grillad blomkål med kapris och körvel

Ingredienser

4 portioner

Kapris- och körveldressing

2 msk
kapris
2 tsk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
dijonsenap
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
finhackad persilja
1/2 dl
finhackad körvel
1/2 dl
olja
1 krm
salt
1 krm
peppar

Blomkål

1
liten blomkål (à ca 400 g)
2 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
-
körvel till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera med aioli gjord på äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept