Masalaklubbor med blomkålsris
Indisk hetta bjuder denna färgstarka vardagsrätt på. Med garam masala får du den rätta smaken på kycklingklubborna som serveras tillsammans med ett snabblagat blomkålsris. Lime, spenat och pistaschnötter ger riset en orientalisk twist som garanterat väcker smaklökarna till liv.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
900 g kycklingklubbor
1 msk olivolja
2 msk garam masala
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Blomkålsris
1 kg blomkål
1 msk olivolja
1/2 dl grovhackade pistagenötter
65 g babyspenat
1 lime
salt
peppar
Till servering
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2841 KJ / 676 kCal
Fett48 g
Salt4.13 g
Kolhydrater14 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer