Masalaklubbor med blomkålsris

13
0
Masalaklubbor med blomkålsris

Indisk hetta bjuder denna färgstarka vardagsrätt på. Med garam masala får du den rätta smaken på kycklingklubborna som serveras tillsammans med ett snabblagat blomkålsris. Lime, spenat och pistaschnötter ger riset en orientalisk twist som garanterat väcker smaklökarna till liv.

Skriv ut
Masalaklubbor med blomkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

900 g
kycklingklubbor
1 msk
olivolja
2 msk
garam masala
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Blomkålsris

1 kg
blomkål
1 msk
olivolja
1/2 dl
grovhackade pistagenötter
65 g
babyspenat
1
lime
-
salt och peppar

Till servering

matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2841 KJ / 676 kCal
Fett 48 g
Salt 4.13 g
Kolhydrater 14 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept