Masalaklubbor med blomkålsris

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
0
Masalaklubbor med blomkålsris

Indisk hetta bjuder denna färgstarka vardagsrätt på. Med garam masala får du den rätta smaken på kycklingklubborna som serveras tillsammans med ett snabblagat blomkålsris. Lime, spenat och pistaschnötter ger riset en orientalisk twist som garanterat väcker smaklökarna till liv.

Masalaklubbor med blomkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

900 g kycklingklubbor
1 msk olivolja
2 msk garam masala
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Blomkålsris

1 kg blomkål
1 msk olivolja
1/2 dl grovhackade pistagenötter
65 g babyspenat
1 lime
salt
peppar

Till servering

matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2841 KJ / 676 kCal
Fett48 g
Salt4.13 g
Kolhydrater14 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinifritters med fetaost
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade morötter med fröströssel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga