Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Isad ananassoppa med pistagegrädde

Isad ananassoppa med pistagegrädde är en överraskande dessert som gästerna garanterat inte provat tidigare. Strö lite hackade pistagenötter över soppan och garnera med citronmelissblad före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och de bruna "ögonen".
  2. Skär fruktköttet i mindre bitar. Finfördela fruktköttet i mixer eller matberedare. Tillsätt socker, vatten och citron och mixa en kort stund. Låt soppan stå i frysen ca 45 min tills den är ordentligt kall.
  3. Vispa grädden. Riv mandelmassan och finhacka pistagenötterna. Blanda ner i grädden och färga den svagt ljusgrön.
  4. Fördela soppan i djupa tallrikar. Forma 4 ägg (för 4 port) av pistagegrädden med hjälp av en matsked och lägg dem i soppan.
  5. Strö över lite hackade pistagenötter och garnera med citronmelissblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ananas (1 st motsvarar ca 1 kg)
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mandelmassa
  • 25 g pistagenötter utan skal
  • några droppar grön hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1470 kJ / 350 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden