Pasta med grönkålspesto och tomater
Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2024
Ingredienser
4 portioner
65 g späd grönkålsmix
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 förp hel skållad mandel (à 50 g)
3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna)
1 1/2 dl riven ost (gärna folke eller växtbaserad ost)
1/2 citron
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
4 port spaghetti
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
350 g små tomater
1 förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2524 KJ / 603 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppengod pesto! I vårat fall var det också skönt att slippa cashewnötterna som finns i den färdiga peston pga allergi
Marlene
2023-10-29Efter att ha läst kommentarerna här så bytte vi ut folkeosten till parmesan, gjorde en lök och tomatsallad istället av tomaterna. Blev jättegott!
Linda therese
2023-08-14God vardagsmat! Peston blev lite mildare i smaken eftersom en stor del av den är grönkål. Rätten var bra på att "gömma" grönsaker. Jag dubblade mängden bönor för det är gott, mättande och nyttigt!
Siri
2021-09-28