Pasta med grönkålspesto och tomater

11
3 Klimatsmart
Pasta med grönkålspesto och tomater

Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Pasta med grönkålspesto och tomater

Ingredienser

4 portioner
65 g späd grönkålsmix
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 påse hel skållad mandel (à 50 g)
3 msk olja (gärna från soltorkade tomater)
1 dl växtbaserad ost
1/2 citron
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
4 port spaghetti
380 g kokta cannellinibönor
350 g små tomater
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Siri

2021-09-28

God vardagsmat! Peston blev lite mildare i smaken eftersom en stor del av den är grönkål. Rätten var bra på att "gömma" grönsaker. Jag dubblade mängden bönor för det är gott, mättande och nyttigt!

Michelle

2021-08-19

Gott :)

Sara

2021-08-11

Lite tråkig rätt, smakade inte så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2524 KJ / 603 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden