Pasta med grönkålspesto och tomater

10
2 Klimatsmart
Pasta med grönkålspesto och tomater

Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Pasta med grönkålspesto och tomater

Ingredienser

4 portioner
65 g
späd grönkålsmix
1
förp färsk basilika (à 20 g)
1/2
påse hel skållad mandel (à 50 g)
3 msk
olja (gärna från soltorkade tomater)
1 dl
växtbaserad ost
1/2
citron
-
salt
-
peppar
1
zucchini (à ca 300 g)
4
port spaghetti
380 g
kokta cannellinibönor
350 g
små tomater
1
förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Michelle

2021-08-19

Gott :)

Sara

2021-08-11

Lite tråkig rätt, smakade inte så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2524 KJ / 603 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept