Pasta med grönkålspesto och tomater

Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2025

Ingredienser
4 portioner
65 g späd grönkålsmix
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 förp hel skållad mandel (à 50 g)
3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna)
1 1/2 dl riven ost (gärna folke eller växtbaserad ost)
1/2 citron
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
4 port spaghetti
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
350 g små tomater
1 förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2524 KJ / 603 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stHade väldigt låga förväntningar på den här rätten,drog på med 3 vitlöksklyftor o extra chiliflakes. Helt klart min nya pastabjudrätt. Sååå himla gott
Alexandra
Toppengod pesto! I vårat fall var det också skönt att slippa cashewnötterna som finns i den färdiga peston pga allergi
Marlene
Efter att ha läst kommentarerna här så bytte vi ut folkeosten till parmesan, gjorde en lök och tomatsallad istället av tomaterna. Blev jättegott!
Linda therese