ÖVER 60 MIN | Medel

Halloumilasagne med grönkål

Att använda halloumi i lasagne är ett genidrag! Prova vårt recept på halloumilasagne med grönkål eller brysselkål, den är enkel att göra och oemotståndligt god. Dessutom: perfekt att laga med julens rester.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan utan att de får färg, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, honung, buljongtärning, rosmarin, chiliflakes, salt, peppar och vatten. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner kålen och låt koka ytterligare någon minut.
  4. Riv halloumin grovt. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4-6 port). Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  5. Grädda i mitten av ugnen  ca 30–40 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 förp krossade tomater (à ca 390 g)
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 150 g strimlad grönkål eller brysselkål
  • 400 g halloumi
  • ca 9 torkade lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost