Halloumilasagne med grönkål

79
24
Halloumilasagne med grönkål

Att använda halloumi i lasagne är ett genidrag! Prova vårt recept på halloumilasagne med grönkål eller brysselkål, den är enkel att göra och oemotståndligt god. Dessutom: perfekt att laga med julens rester.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Halloumilasagne med grönkål

Ingredienser

4-6

Tomatsås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
rapsolja
2
förp krossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk
flytande honung
1
grönsaksbuljongtärning
1 tsk
torkad rosmarin
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 dl
vatten
150 g
strimlad grönkål eller brysselkål
400 g
halloumi
ca 9
torkade lasagneplattor
1 1/2 dl
riven lagrad ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Linnéa

2021-03-18

Gott! Skippade saltet och använde endast sältan från halloumin- perfekt sälta. Valde även västerbottenost att strimla över på toppen (mycket), blev en grym kombo.

Elisabeth

2021-03-01

Gott men det finns absolut möjlighet att bättra på receptet ännu med med att slänga i något mer gott i - kyckling, broccoli eller liknande

Daniel

2021-02-23

Jäklar vad gött! Körde 200 g grönkål + 2x500 g krossade tomater. Öste i mer chiliflakes och lade till rostade pumpakärnor. Skippade saltet. Körde timjan istället för rosmarin 👌🏼

Testa liknande recept