Vegoburgare med broccoli och mozzarella
Supergoda burgare som du gör personliga med dina favoritkryddor. De lättlagade vegobiffarna med broccoli får extra matig piff med mozzarella. Njut tillsammans med den fräscha basilikadressingen.
Ingredienser
2 portioner
Basilikadressing
1/2 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1 msk tomatketchup
salt
nymald svartpeppar
Vegoburgare
125 g mozzarella
1 förp, lättlagade vegobiffar à 200 g (gärna ICA gott liv broccoli och grönkål)
2 ägg (tillsätts till vegobiffarna)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olja
Tillbehör
1 tomat
2 hamburgerbröd (gärna briochebröd)
1/2 påse salladsmix (à 65 g)
rostade potatisklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion inkl tillbehör.
Energi3608 KJ / 861 kCal
Fett50 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer