Vegoburgare med broccoli och mozzarella

6
0
Vegoburgare med broccoli och mozzarella

Supergoda burgare som du gör personliga med dina favoritkryddor. De lättlagade vegobiffarna med broccoli får extra matig piff med mozzarella. Njut tillsammans med den fräscha basilikadressingen.

Skriv ut
Vegoburgare med broccoli och mozzarella

Ingredienser

2 portioner

Basilikadressing

1/2
kruka basilika
1 dl
crème fraiche
1 msk
tomatketchup
-
salt
-
nymald svartpeppar

Vegoburgare

125 g
mozzarella
1
förp, lättlagade vegobiffar à 200 g (gärna ICA gott liv broccoli och grönkål)
2
ägg (tillsätts till vegobiffarna)
1/2 tsk
salt
1 krm
nymald svartpeppar
1 msk
olja

Tillbehör

1
tomat
2
hamburgerbröd (gärna briochebröd)
1/2
påse salladsmix (à 65 g)
-
rostade potatisklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna och hamburgerbrödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj lakotsfria produkter av crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt mossarella mot tofu.

Näringsvärdet är beräknat per portion inkl tillbehör.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grönsakssmeten med 4 msk torkad lök, 1/2 riven vitlöksklyfta och 1 krm chiliflakes (för 2 port).

För veganska biffar blanda med 2 msk chiafrön och 1 dl vatten istället för ägg (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3608 KJ / 861 kCal
Fett 50 g
Salt 4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept