Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enkla vegobiffar med grekisk sallad

Det är lätt som en plätt att laga dessa härligt matiga och mustiga grönsaksbiffar. Grönsakerna till biffarna är redan hackade och klara. Tillsätt dina favoritkryddor för extra piff. Med den krispiga salladen och yoghurtsåsen blir detta en fräsch och smakrik vegomåltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gurkyoghurt: Skala och riv vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och tärna gurkan. Blanda, vitlök, gurka och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i bitar.  Ansa salladen och skär den i klyftor. Dela citronen i klyftor.
  3. Lägg sallad, tomater, lök och oliver på ett fat och smula över fetaosten. Ringla på olivoljan och lägg på citronklyftorna. 
  4. Vegobiffar: Blanda vegobiffarna med ägg enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar, (se tips för ytterligare kryddning).
  5. Forma smeten till 4 biffar (för 2 port) och stek dem i oljan enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Servera vegobiffarna med grekisk sallad och gurkyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.

Tips

Smaksätt gärna grönsakssmeten med t.ex. 1 tsk torkad oregano, 1 krm chiliflakes, 1/2 riven vitlöksklyfta och 1 tsk torkad timjan (för 2 port).
För veganska biffar blanda med 2 msk chiafrön och 1 dl vatten istället för ägg (för 2 port).

Ingredienser

Portioner: 2
Gurkyoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 gurka
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 hjärtsallad eller isbergsallad (1 hjärtsallad motsvarar 1/4 isbergshuvud)
  • 1/2 citron
  • 10 urkärnade kalamataoliver
  • 75 g fetaost
  • 2 msk olivolja
Vegobiffar
  • 1 förp, lättlagade vegobiffar à 210 g (gärna ICA Gott liv med savoykål, blomkål, rödbeta och grönkål)
  • 2 ägg (tillätts till vegobiffarna)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2622 kJ / 628 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept