Enkla vegobiffar med grekisk sallad
Det är lätt som en plätt att laga dessa härligt matiga och mustiga grönsaksbiffar. Grönsakerna till biffarna är redan hackade och klara. Tillsätt dina favoritkryddor för extra piff. Med den krispiga salladen och yoghurtsåsen blir detta en fräsch och smakrik vegomåltid.
Ingredienser
2 portioner
Gurkyoghurt
1 liten vitlöksklyfta
1/2 gurka
1 dl turkisk yoghurt (10 %)
Sallad
1/2 rödlök
2 tomater
1 hjärtsallad eller isbergsallad (1 hjärtsallad motsvarar 1/4 isbergshuvud)
1/2 citron
10 urkärnade kalamataoliver
75 g fetaost
2 msk olivolja
Vegobiffar
1 förp, lättlagade vegobiffar à 210 g (gärna ICA Gott liv med savoykål, blomkål, rödbeta och grönkål)
2 ägg (tillätts till vegobiffarna)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2622 KJ / 628 kCal
Fett45 g
Salt4.7 g
Kolhydrater18 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hela familjen gillar de här biffarna :) Vi lagar dem som det står på paketet, men tillsätter lite riven ost också. Vad vi inte tycker om är alla de små plastpåsarna...
Anette
2019-01-07