Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter
Den italienska omeletträtten frittata fylls här med både grönkål och cannellinibönor. Grönkålen ger den en härlig grön färg och du toppar frittatan med fetaost och valnötter, vilket ger extra sälta och krispighet till rätten. Till serverar du en fräsch sallad med champinjoner.
Ingredienser
4 portioner
Frittata
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
400 g grönkål
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
8 ägg
3 dl mjölk
150 g fetaost
100 g valnötter
Sallad
250 g färska champinjoner
1 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 förp sallad (à 65 g, t ex finbladig grönkål eller sallatsmix)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2844 KJ / 677 kCal
Fett48 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för mycket grönkål. Räcker med hälften. Annars helt ok. Gör annan sallad till!
Annika
2022-07-06Hej Annika! Tack för din kommentar. ❤ Våra kockar har nu justerat receptet och ändrat till grönkål eller sallatsmix till salladen som ska serveras med frittatan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-19Lite torr, för lite äggstanning till mängden kål. Och verkligen kaka på kaka med grönkålssallad som tillbehör. Mycket grönkål kan man säga. God smak med nötterna men helst en annan sallad till.
Cecilia
2020-10-31Dåliga instruktioner. Också märkligt att ha grönkålssallad till grönkålsfrittata.
Cecilia
2020-10-10