Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

3
2
Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

Den italienska omeletträtten frittata fylls här med både grönkål och cannellinibönor. Grönkålen ger den en härlig grön färg och du toppar frittatan med fetaost och valnötter, vilket ger extra sälta och krispighet till rätten. Till serverar du en fräsch sallad med champinjoner.

Skriv ut
Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Frittata

1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
400 g
grönkål
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
8
ägg
3 dl
mjölk
150 g
fetaost
100 g
valnötter

Sallad

250 g
färska champinjoner
1 msk
dijonsenap
1 msk
rödvinsvinäger
2 msk
olivolja
1
påse finbladig grönkål (gärna babygrönkål) à 65 g

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Cecilia

10/31/2020

Lite torr, för lite äggstanning till mängden kål. Och verkligen kaka på kaka med grönkålssallad som tillbehör. Mycket grönkål kan man säga. God smak med nötterna men helst en annan sallad till.

Cecilia

10/10/2020

Dåliga instruktioner. Också märkligt att ha grönkålssallad till grönkålsfrittata.

Näringsvärde per portion

Energi 2844 KJ / 677 kCal
Fett 48 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 20 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept