Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

Den italienska omeletträtten frittata fylls här med både grönkål och cannellinibönor. Grönkålen ger den en härlig grön färg och du toppar frittatan med fetaost och valnötter, vilket ger extra sälta och krispighet till rätten. Till serverar du en fräsch sallad med champinjoner.

Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Frittata

1   förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
400 g  grönkål
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
8   ägg
3 dl  mjölk
150 g  fetaost
100 g  valnötter

Sallad

250 g  färska champinjoner
1 msk  dijonsenap
1 msk  rödvinsvinäger
2 msk  olivolja
1   förp sallad (à 65 g, t ex finbladig grönkål eller sallatsmix)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för mycket grönkål. Räcker med hälften. Annars helt ok. Gör annan sallad till!

Annika

2022-07-06

Hej Annika! Tack för din kommentar. ❤ Våra kockar har nu justerat receptet och ändrat till grönkål eller sallatsmix till salladen som ska serveras med frittatan. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-19

Lite torr, för lite äggstanning till mängden kål. Och verkligen kaka på kaka med grönkålssallad som tillbehör. Mycket grönkål kan man säga. God smak med nötterna men helst en annan sallad till.

Cecilia

2020-10-31

Dåliga instruktioner. Också märkligt att ha grönkålssallad till grönkålsfrittata.

Cecilia

2020-10-10

Näringsvärde per portion

Energi2844 KJ / 677 kCal
Fett48 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålsfrittata med citron och vitlök
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspesto
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålssallad med granatäpple och valnötter
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga