Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta
Vegoburgare på menyn! I detta recept lägger vi stekt grillost, sötsyrliga apelsinpicklade rödbetor, smörstekt bryssel- och grönkål och aioli mellan hamburgerbröden.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4 portioner
Apelsinpicklad rödbeta
150 g rödbetor
1 dl vatten
1/3 dl strösocker
1/3 tsk salt
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/3 apelsin (gärna ekologisk)
Smörstekt kål
1/4 silverlök
75 g brysselkål
150 g strimlad grönkål
2 msk smör
2 msk vinäger
1/2 tsk strösocker
1/2 krm salt
Till servering
2 förp grillost (à 200 g)
8 hamburgerbröd
aioli
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt gott!
Linnea
2022-06-03