Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta

3
0
Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta

Vegoburgare på menyn! I detta recept lägger vi stekt grillost, sötsyrliga apelsinpicklade rödbetor, smörstekt bryssel- och grönkål och aioli mellan hamburgerbröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta

Ingredienser

4 portioner

Apelsinpicklad rödbeta

150 g rödbetor
1 dl vatten
1/3 dl strösocker
1/3 tsk salt
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/3 apelsin (gärna ekologisk)

Smörstekt kål

1/4 silverlök
75 g brysselkål
150 g strimlad grönkål
2 msk smör
2 msk vinäger
1/2 tsk strösocker
1/2 krm salt

Till servering

2 förp grillost (à 200 g)
8 hamburgerbröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer