Pasta med chorizo och oliver

En så enkel rätt men ändå med så många härliga smaker. Tack vare chorizofärsen går det snabbt att få till en smakrik, krämig färssås. Svarta oliver, god pasta och gröna haricots verts på det gör rätten fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3349 KJ / 802 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
18 stTacksam för tidigare kommentarer att färsen var het kryddad. Blandade i 200 gram okryddad blandfärs i chorizofärsen, uteslöt oliverna och stekte med gul lök och en gul paprika i bitar istället. Adderade finkrossade tomater och grädde och sedan en förpackning stora vita bönor. Det gick hem som en variant av chili con carne. Gott, lite stark eftersmak men helt okej. Vi valde även bort pastan mot ris istället, det blev jättebra! Håller med andra att denna färs hör inte hemma i familjekassen.
Anette
Jättegott
Unni
Jättegott. Tillsatte lite delade färska tomater, creme fraiche och lite sriracha, dä vi till skillnad för andra tycker om stark mat
Jörgen
Gick knappt att äta, varken för mig eller barnen 5, 8, 13 år- ALLDELES för starkt, fick spä ut med en halv förpackning philadelphiaost, knappt då var det ätbart.. och då tycker två av tre barn om stark mat..
Jeanette
Riktigt gott
Gun
Lade till en burk krossad tomat och lade till lite basilika samt tomatpure och en nypa socker, då blev det helt ok. För starkt för mindre barn
Maria
Jättegott! Lite sting men inte för mycket.
Emma
För starkt och snålt tilltaget för att fyra personer ska bli mätta.
Linda
Supergott med sting i. Mums!
Camilla
Mycket gott! Tillsatte vitlök, lökpulver och chiliflakes. Toppade med riven Västerbottenost.
Malin