Pasta med chorizo och oliver

Betyg 3.4 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Pasta med chorizo och oliver

En så enkel rätt men ändå med så många härliga smaker. Tack vare chorizofärsen går det snabbt att få till en smakrik, krämig färssås. Svarta oliver, god pasta och gröna haricots verts på det gör rätten fulländad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2023

Pasta med chorizo och oliver

Ingredienser

4 portioner
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
500 g färsk chorizo eller chorizofärs
1 tsk olja
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Tacksam för tidigare kommentarer att färsen var het kryddad. Blandade i 200 gram okryddad blandfärs i chorizofärsen, uteslöt oliverna och stekte med gul lök och en gul paprika i bitar istället. Adderade finkrossade tomater och grädde och sedan en förpackning stora vita bönor. Det gick hem som en variant av chili con carne. Gott, lite stark eftersmak men helt okej. Vi valde även bort pastan mot ris istället, det blev jättebra! Håller med andra att denna färs hör inte hemma i familjekassen.

    Anette

  • Jättegott

    Unni

  • Jättegott. Tillsatte lite delade färska tomater, creme fraiche och lite sriracha, dä vi till skillnad för andra tycker om stark mat

    Jörgen

  • Gick knappt att äta, varken för mig eller barnen 5, 8, 13 år- ALLDELES för starkt, fick spä ut med en halv förpackning philadelphiaost, knappt då var det ätbart.. och då tycker två av tre barn om stark mat..

    Jeanette

  • Riktigt gott

    Gun

  • Lade till en burk krossad tomat och lade till lite basilika samt tomatpure och en nypa socker, då blev det helt ok. För starkt för mindre barn

    Maria

  • Jättegott! Lite sting men inte för mycket.

    Emma

  • För starkt och snålt tilltaget för att fyra personer ska bli mätta.

    Linda

  • Supergott med sting i. Mums!

    Camilla

  • Mycket gott! Tillsatte vitlök, lökpulver och chiliflakes. Toppade med riven Västerbottenost.

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi3349 KJ / 802 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Linguine med chorizo och paprika
    Betyg 2.9 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chorizo med mojo rojopotatis
    Betyg 3.4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizopasta
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med lammkorv och oliver
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad