Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pasta med chilistekta vannameiräkor

En snabblagad och het rätt där du fräser vannameiräkorna tillsammans med chili, salladslök och vitlök. Servera räkorna tillsammans med tagliatelle, krispiga salladsärtor och härligt grön mangold. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och koka salladsärtorna med pastan när det återstår ca 3 minuter koktiden.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin. Ansa och skiva salladslöken. Låt räkorna rinna av.
  4. Fräs chili och salladslök i olivoljan i en kastrull, pressa i vitlöken och vänd ner räkorna. Stek hastigt och pressa över lite citronsaft.
  5. Blanda fräset med pastan och servera med mangold.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(2)

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna tagliatelle mezzanelle)
  • 150 g salladsärter
  • 1 röd chili
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 förp vannameiräkor i lake (à 460 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
2150 kJ / 515 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept