Kronärtskockspasta med kycklingbacon och timjan
Här har du en magisk god pasta med sälta från bacon och syrlighet från kronärtskockshjärtan i en krämig sås kryddad med vitlök och timjan. Servera med salladsärtor och fräsch mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
150 g salladsärtor
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 rödlök
400 g kycklingbacon
1 msk olja
1/2 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 641 kCal
Fett23 g
Salt2.9 g
Kolhydrater71 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kycklingbaconet smakar som riktigt billig pressad skinka, tänk pizzeria. Kan tänka mig att göra det igen men ersätta med någon vettig produkt, t ex kassler eller resterna av julskinkan och komplettera med strimlad (grillad) paprika eller delade körsbärstomater för att få lite färg på tallriken.
Magnus
2020-12-05