Pasta med chilipesto och marinerad fetaost

15
2
Pasta med chilipesto och marinerad fetaost

Pasta-fantast? Vår pasta pesto med chilipesto, marinerad fetaost och spenat kommer inte göra dig besviken. En utsökt lakto-ovo vegetarisk pasta med hetta som passar lika bra till lunch som middag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Pasta med chilipesto och marinerad fetaost

Ingredienser

4 portioner

Marinerad fetaost

2 förp fetaost (à 150 g)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
1/4 riven vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja

Chilipesto

50 g pinjenötter
50 g parmesan
5 - 7 röd peppar (chili) mild
1/2 dl rapsolja
1/2 krm salt
4 port pasta (4 port motsvarar ca 400 g)
65 g babyspenat

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Pia

2022-04-08

Ska det verkligen vara 7 chili???

Redaktionen ICAse

2022-04-12

Hej Pia! Tack för din fråga. Ja, det stämmer att det ska vara 7 chili. Det går bra att ha i lite mindre chili också om du vill ha mindre hetta. Hälsningar Elina

Anna

2021-04-14

Väldigt gott i all sin enkelhet! Gjorde peston med västerbottenost som blev väldigt god. 😊

Näringsvärde per portion

Energi 3504 KJ / 838 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 77 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden