Pasta med chilipesto och marinerad fetaost
Pasta-fantast? Vår pasta pesto med chilipesto, marinerad fetaost och spenat kommer inte göra dig besviken. En utsökt lakto-ovo vegetarisk pasta med hetta som passar lika bra till lunch som middag.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Marinerad fetaost
2 förp fetaost (à 150 g)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
1/4 riven vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
Chilipesto
50 g pinjenötter
50 g parmesan
5 - 7 röd peppar (chili) mild
1/2 dl rapsolja
1/2 krm salt
4 port pasta (4 port motsvarar ca 400 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3504 KJ / 838 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater77 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Kommer använda 7 chili nästa gång, blev lite mesigt med enbart 5 st. Jag adderade också en skvätt rödvinsvinäger i peston, behövdes lite syra. Denna rätt kommer att bli en vardagsfavorit!
Karin
2024-12-09Otroligt goda smaker ihop! Man tror att det är för mycket chili i receptet men de feta pinjenötterna och oljan neutraliserar det starka, så snåla inte med chilin.
Anna emilia
2024-04-05Ska det verkligen vara 7 chili???
Pia
2022-04-08Hej Pia! Tack för din fråga. Ja, det stämmer att det ska vara 7 chili. Det går bra att ha i lite mindre chili också om du vill ha mindre hetta. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-04-12