Gräslökspesto

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Gräslökspesto

Vi kan inte få nog av gräslökspesto! Den passar lika bra till pastan, smörgåsen, salladen och som dipp. Här har vi gjort peston på gräslök som mixas ihop med de klassiska ingredienserna parmesan, pinjenötter och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Gräslökspesto

Ingredienser

ca 1,5 dl
1   kruka gräslök
1/2 dl  rostade pinjenötter
1 dl  finriven parmesan
1 dl  olivolja
3/4 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen pesto.

Gör så här

Tips

Peston håller ca 1 vecka i kylskåpet och går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde om det lite. Tog pumpakärnor istället för pinjenötter. Rostade pumpakärnorna för att få ut mer smak. Tog Västerbottenost istället för parmesan. Tog hälften olivolja och hälften rapsolja. Det blev gott.

Annika

2023-10-08

Näringsvärde per portion

Energi4555 KJ / 1089 kCal
Fett113 g
Salt5.9 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto på morotsblast
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestorisoni
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkrullar med sparris i pesto
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med pesto och marinerade soltorkade tomater
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga