Gräslökspesto
Vi kan inte få nog av gräslökspesto! Den passar lika bra till pastan, smörgåsen, salladen och som dipp. Här har vi gjort peston på gräslök som mixas ihop med de klassiska ingredienserna parmesan, pinjenötter och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
ca 1,5 dl
1 kruka gräslök
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl finriven parmesan
1 dl olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen pesto.
Gör så här
Tips
Peston håller ca 1 vecka i kylskåpet och går bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4555 KJ / 1089 kCal
Fett113 g
Salt5.9 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g
Kommentar
Jag gjorde om det lite. Tog pumpakärnor istället för pinjenötter. Rostade pumpakärnorna för att få ut mer smak. Tog Västerbottenost istället för parmesan. Tog hälften olivolja och hälften rapsolja. Det blev gott.
Annika
2023-10-08