Chilipesto

3
0
Chilipesto

Gör en het, hemmagjord pesto med vårt recept med smak av chili! Denna röda pesto med chili, pinjenötter och parmesan passar fint med en bit mild fisk eller till pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chilipesto

Ingredienser

8 portioner
100 g
pinjenötter
100 g
riven parmesanost
15
röd peppar (chili) mild
1 dl
rapsolja
1 krm
salt

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri:  känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Peston håller ca 1-2 veckor i en burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 917 KJ / 219 kCal
Fett 21 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 3 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept