Sommarsallad med melon och burrata
Fräsch sommarsallad där havreris, tomater och melon står för grunden. Fyll på med krämig burrata som toppas med chiliflakes och krispiga solroskärnor så kommer den här sommarsalladen garanterat blir din nya favorit.
Ingredienser
4 portioner
2 dl havreris eller kvarngryn
250 g melon (gärna cantaloupe)
350 g små tomater (gärna blandade färger)
1/2 rödlök
1 kruka basilika
2 msk kallpressad rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar
2 burrata (à 100 g)
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl solroskärnor eller pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1679 KJ / 403 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein16 g
Kommentarer
Cantaloupe är verkligen en god melon till
Birgitta
2024-07-06Verkligen sommargod! Canta
Birgitta
2024-07-06Så fräsch rätt! Hade ingen rödvinsvinäger så tog balsamvinäger, funkade fint. Dubblade mängden olja o vinäger. Perfekt!
Cecilia
2023-07-12