Sommarsallad med melon och burrata

Fräsch sommarsallad där havreris, tomater och melon står för grunden. Fyll på med krämig burrata som toppas med chiliflakes och krispiga solroskärnor så kommer den här sommarsalladen garanterat blir din nya favorit.

Ingredienser
4 portioner
2 dl havreris eller kvarngryn
250 g melon (gärna cantaloupe)
350 g små tomater (gärna blandade färger)
1/2 rödlök
1 kruka basilika
2 msk kallpressad rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar
2 burrata (à 100 g)
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl solroskärnor eller pumpakärnor
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt havreris/kvarngryn mot ris eller annat glutenfritt gryn
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1679 KJ / 403 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein16 g
Kommentarer
Så fräsch rätt! Hade ingen rödvinsvinäger så tog balsamvinäger, funkade fint. Dubblade mängden olja o vinäger. Perfekt!
Cecilia
2023-07-12Otroligt enkel och god sallad.
Stina
2022-08-07