Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

20
5
Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

Letar du efter pastarätter som passar till vardags? Prova en pasta med brysselkål, brynt smör och en örtig gremolata med oliver. Hur gott som helst och riktigt vardagsvänligt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

Ingredienser

4 portioner

Olivgremolata

1 dl urkärnade oliver
1/2 kruka persilja
1/2 kruka oregano
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk vit- eller rödvinsvinäger
2 msk olivolja
500 g brysselkål
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

Till servering

parmesan
300 g pasta
100 g smör

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Anja

2021-12-04

Supergott!!

Michelle

2021-06-02

God för vuxna smaklökar- barnen mindre förtjusta...

Elsa

2021-04-06

Så olivolja och vinäger ska blandas i gremolatan? Det står ingenstans i beskrivningen, bara i listan över ingredienser...