Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

15
4
Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

Letar du efter pastarätter som passar till vardags? Prova en pasta med brysselkål, brynt smör och en örtig gremolata med oliver. Hur gott som helst och riktigt vardagsvänligt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pasta med brysselkål, brynt smör och olivgremolata

Ingredienser

4 portioner

Olivgremolata

1 dl
urkärnade oliver
1/2
kruka persilja
1/2
kruka oregano
1/2
vitlöksklyfta
1/2 tsk
vit- eller rödvinsvinäger
2 msk
olivolja
500 g
brysselkål
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt

Till servering

parmesanost
300 g
pasta
100 g
smör

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Michelle

2021-06-02

God för vuxna smaklökar- barnen mindre förtjusta...

Elsa

2021-04-06

Så olivolja och vinäger ska blandas i gremolatan? Det står ingenstans i beskrivningen, bara i listan över ingredienser...

Ellen

2021-02-25

Var ska vinägern användas?

Redaktionen ICAse

2021-02-26

Hej Ellen! Tack för din fråga.❤ Det ska vara vit- eller rödvinsvinäger. Vi har nu uppdaterat receptet med det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Testa liknande recept