Recept: Brysselkål
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Brysselkål

Betyg
14 röster

Stek fräsch brysselkål i god olivolja och tillsätt vitlök och persilja för en härlig smak. Ett enkelt men väldigt uppskattat och smarrigt tillbehör till måltiden!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Ansa och skölj brysselkålen. Torka dem i en handduk och dela dem sedan på mitten.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan.
  3. Stek brysselkålen i olivolja några minuter, lägg i vitlök och persilja. Stek i ytterligare några minuter. Salta och peppra. Kålen ska vara lite "al dente". Vill man ha den helt mjuk kan man förvälla kålen ett par minuter innan man steker den.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.