Brysselkål

Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat
2
Brysselkål

Stek fräsch brysselkål i god olivolja och tillsätt vitlök och persilja för en härlig smak. Ett enkelt men väldigt uppskattat och smarrigt tillbehör till måltiden!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Brysselkål

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
2   vitlöksklyftor
1   kruka persilja
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill man ha kålen helt mjuk kan den förvällas ett par minuter innan den steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Ett måste på vårat julbord. Det är sen gammalt. Underbart gott!

Christina

2023-12-23

det var gott och enkelt

Gene

2022-10-06

Testa liknande recept

Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med julskinka och brysselkål
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga