Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Brysselkål

(44)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Stekt fräsch brysselkål i god olivolja och tillsätt vitlök och persilja för en härlig smak. Ett enkelt men väldigt uppskattat och smarrigt tillbehör till måltiden!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj brysselkålen. Torka dem i en handduk och dela dem sedan på mitten.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan.
  3. Stek brysselkålen i olivolja några minuter, lägg i vitlök och persilja. Stek i ytterligare några minuter. Salta och peppra. Kålen ska vara lite "al dente". Vill man ha den helt mjuk kan man förvälla kålen ett par minuter innan man steker den.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer