Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost

11
4
Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost

Tillhör du också gänget som älskar brysselkål? Här har de fått karamelliserats i smör, honung och apelsin (wow så gott!). Den salta, och lite fräscha smaken passar sedan som handen i handsken med potatispurén som smaksatts med Västerbottensost, och även en sallad med allt från aprikoser till hasselnötter i!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 förp riven lagrad ost t ex Västerbottensost eller Folke (à 150 g)

Brysselkål

500 g brysselkål
1 gul lök
1 apelsin
1 msk smör
2 msk honung

Sallad

2 hjärtsallad
10 torkade aprikoser
1 dl skalade hasselnötter
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Stek lite rosmarin tillsammans med brysselkålen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Lisa

2021-03-20

Det kommer att bli en favorit.

Maylie

2021-02-02

Kändes väldigt lyxigt! Och var väldigt gott!

Christina

2020-12-19

Undrar samma sak som Sussanne - löken skalas och klyftas och försvinner sedan ur receptet. Hur ska den tillagas?

Näringsvärde per portion

Energi 3003 KJ / 718 kCal
Fett 32 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 75 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept