Pasta med broccolipesto och sojabönor
Raditoripasta serveras här med en broccolipesto och sojabönor. Peston får fantastisk smak från broccoli, solrosfrön, vitlök och parmesan. Servera pastan, peston och sojabönor toppad med söta romanticatomater och kryddig ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
Broccolipesto
250 g broccoli
400 g romanticatomater
1 dl riven parmesan
1 dl solrosfrön
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port pasta (gärna radiatori)
250 g sojabönor
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket bra! Råkade dock addera bönorna till peston. La till mer olja och pastavattnen. Succé!
Sara
2021-02-23En snabblagad rätt som smakar helt okej utan att glänsa. Duger gott i vardagslag.
Johann
2020-10-17