Pasta med broccolipesto och sojabönor

10
1 Klimatsmart
Pasta med broccolipesto och sojabönor

Raditoripasta serveras här med en broccolipesto och sojabönor. Peston får fantastisk smak från broccoli, solrosfrön, vitlök och parmesan. Servera pastan, peston och sojabönor toppad med söta romanticatomater och kryddig ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Pasta med broccolipesto och sojabönor

Ingredienser

4 portioner

Broccolipesto

250 g
broccoli
400 g
romanticatomater
1 dl
riven parmesanost
1 dl
solrosfrön
3 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna radiatori)
250 g
sojabönor

Till servering

65 g
rucola

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Johann

10/17/2020

En snabblagad rätt som smakar helt okej utan att glänsa. Duger gott i vardagslag.

Näringsvärde per portion

Energi 2517 KJ / 602 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept