Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och solrospesto

En annorlunda pesto som du gör med färsk babyspenat, rostade solrosfrön och lagrad ost. Kryddas med Santa Marias Pasta Basilico. God i pastan eller på en bit bröd. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna snabbt i en stekpanna.
  2. Mixa solrosfröna med en påse babyspenat, lagrad ost och knappt olivolja tillsammans med Pasta Basilico.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri ost. 

I samarbete med Santa Maria.

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en port kokt pasta:

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 100 g lagrad ost
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kryddmix Pasta Basilico
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2572 kJ / 615 kCal