Spenat- och solrospesto

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Spenat- och solrospesto

En annorlunda pesto som du gör med färsk babyspenat, rostade solrosfrön och lagrad ost. Kryddas med Santa Marias Pasta Basilico. God i pastan eller på en bit bröd. Receptet kommer från Santa Maria.

Spenat- och solrospesto

Ingredienser

1 sats
1 dl  solrosfrön
1   påse babyspenat (à 65 g)
100 g  lagrad ost
1 dl  olivolja
2 msk  kryddmix Pasta Basilico

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri ost. 

I samarbete med Santa Maria.

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en port kokt pasta:

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Toppen, bytte kryddblandningen mot vitlök, örtkryddor och salt

Ulla

2020-06-17

Näringsvärde per portion

Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater50.5 g
Protein18.1 g

Testa liknande recept

Persiljepesto
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med broccolipesto och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapesto
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga