Bön- och broccolipasta med basilika
Krämiga pastarätter får man sällan nog av! Här innehåller de dessutom lite gröna grönsaker vilket gör det till en lite hälsosammare rätt. Broccoli och pumpafrön får stå för tuggmotståndet, och de härligt röda tomaterna och pastan för färgen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
250 g sojabönor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g färskost soltorkad tomat
2 förp färsk pasta gärna fettuccine tomat (à 250 g)
1/2 kruka basilika
1/2 dl pumpafrön
salt
peppar
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3450 KJ / 816 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och vackert!
Bo arne
2021-04-17Fel i receptet då jag inte kan hitta någon pasta men färsk färsk basilika 😅
Kim
2020-12-02Hej Kim! Hihi ja det var verkligen knepigt skrivet, lite väl mycket färsk basilika. Nu har vi uppdaterat receptet. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-03