Bellaverde med krämig pasta
Bellaverde är långstjälkade, späda broccolibuketter med utsökt, lite sötaktig smak som här serveras med krämig pasta, lufttorkad skinka och parmesanflarn. Bellaverde med krämig pasta är en elegant och välsmakande pastarätt som tilllagas på under halvtimmen. Enkelt och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1/2 purjolök
200 g bellaverde
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar
100 g lufttorkad skinka
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater52.4 g
Protein23.5 g
Kommentar
Såsen blir ganska tjock. Hade visserligen 3% mjölk. Men jag fick späda den. Annars smakade det bra.
Ingrid
2023-06-25