Bellaverde med krämig pasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bellaverde med krämig pasta

Bellaverde är långstjälkade, späda broccolibuketter med utsökt, lite sötaktig smak som här serveras med krämig pasta, lufttorkad skinka och parmesanflarn. Bellaverde med krämig pasta är en elegant och välsmakande pastarätt som tilllagas på under halvtimmen. Enkelt och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Fräs bellaverden i olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt purjon och fräs tillsammans ca 3 minuter.
  4. Blanda i crème fraiche och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  5. Låt puttra ihop 3 minuter.
  6. Blanda den nykokta pastan med sås, skinka och parmesan. Servera direkt.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 1/2 purjolök
  • 200 g bellaverde
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2367 kJ / 566 kCal