Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med rostad paprika, champinjoner, ägg och basilika

En färgsprakande livfull sallad fylld med en massa läckerheter. Du bakar svamp, lök och paprika i ugnen så att de får en härlig het smak. Grönsakerna läggs därefter på bädden av den granna salladen tillsammans med borlottibönor, ägg och örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Dela champinjonerna i halvor. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Hårdkoka äggen. Spola äggen kalla, skala dem och dela i halvor. Ansa och strimla salladen. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem under kallt vatten.
  4. Lägg salladen på ett fat, fördela grönsakerna och bönorna över. Lägg på ägghalvorna, strö på basilikan, ringla över olivoljan och balsamvinäger.
  5. Servera salladen med bröd och kryddiga korvar.

Näringsberäkningen gäller inkl bröd och chorizo.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 3 msk hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3488 kJ / 833 kCal