Öppen burrito
Burrito serverad på taco-vis, så att alla kan välja sina favorittillbehör! Vi fyller tortillabrödet med en fyllning av matvete, svarta bönor och vegofärs. Dessutom – massor av goda grönsaker. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
Vegofräs
1/2 silverlök
1/2 vitlöksklyfta
100 g morötter
50 g champinjoner
1 1/2 msk olivolja
300 g vegofärs
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 dl matvete
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 tsk spiskummin
Tillbehör
1 paprika
1/2 gurka
1 burk majs (à ca 150 g)
3 dl crème fraiche
1 burk salsasås (à ca 220 g)
100 g riven ostalternativ
inlagda jalapeños
8 tortillabröd
Kommentarer