UNDER 45 MIN | Medel

Öppen burrito

Burrito serverad på taco-vis, så att alla kan välja sina favorittillbehör! Vi fyller tortillabrödet med en fyllning av matvete, svarta bönor och vegofärs. Dessutom – massor av goda grönsaker. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen.

  1. Skala och finhacka silverlök och vitlök. Skala morötterna och ansa champinjonerna. Riv morötterna och svampen grovt på ett rivjärn på en skärbräda. Hacka rivet lätt med en kniv.
  2. Fräs silverlöken i en stor stekpanna i olja på medelvärme ca 10 minuter tills den är mjuk.
  3. Tillsätt färs, vitlök, morötter, champinjoner, tomatpuré, timjan och rosmarin. Fräs ytterligare några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  4. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj bönorna. Rör ner matvetet och bönorna i vegofräset. Krydda med spiskummin. Späd ev med vatten.   
  5. Skär paprikan och gurkan i mindre bitar och lägg upp i skålar. Lägg upp majsen, crème fraichen, salsan, osten och ev jalapeños.  
  6. Värm tortillabröden. Servera med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn. Välj glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Vegofräs
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 100 g morötter
  • 50 g champinjoner
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 300 g vegofärs
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 dl matvete
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 2 tsk spiskummin
Tillbehör
  • 1 paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 burk majs (à ca 150 g)
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 burk salsasås (à ca 220 g)
  • 100 g riven ostalternativ
  • ev inlagda jalapeños
  • 8 tortillabröd