Pasta med blomkål i ostsås
En krämig pasta kommer lastad. Här med blomkål i ostsås, gjord på härlig prästost. Äts med fördel ihop med pastan route, alltså små hjul. Toppa pastan med spenat och med krispig rostad lök på, vi lovar att det förhöjer rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst blomkål
4 port pasta (gärna route)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
150 g riven prästost
salt
peppar
65 g spenat
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2635 KJ / 632 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ganska smaklös i min smak. Hottade upp receptet med lite Dijon så att såsen åtminstone fick lite sting
Emmelie
2022-06-14Såsen skar sig och varken såg eller var särskilt aptitlig tyvärr.
Emma
2020-03-16Hej Emma! Tråkigt att höra att det inte blev bra. Vi har tagit kommentarerna vidare till våra matkreatörer. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-17Vatten från de tinade blomkålen skar sig med såsen och gav en grynig och inte alls behaglig textur.
Pontus
2020-03-12