UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta med blomkål i ostsås

En krämig pasta kommer lastad. Här med blomkål i ostsås, gjord på härlig prästost. Äts med fördel ihop med pastan route, alltså små hjul. Toppa pastan med spenat och med krispig rostad lök på, vi lovar att det förhöjer rätten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blomkålen och dela de största bitarna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Låt osten smälta i grädden till en sås.
  4. Rör ner blomkålen i såsen och låt den bli varm, smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner spenaten i såsen.
  6. Servera pastan med blomkålssås och rostad lök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst blomkål
  • 4 port pasta (gärna route)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven prästost
  • salt
  • peppar
  • 65 g spenat
  • 1 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2635 kJ / 632 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept